HPD PLOČNO NA RAFTING AVANTURI NA CETINI

images/Rafting_10.JPGHPD Pločno odlučilo je ovaj put za sve svoje članove i prijatelje društva, organizirati jednodnevni izlet u vidu raftinga na rijeci Cetini. Kao što se moglo i očekivati, oko 20-ak članova i prijatelja društva, prijavilo se za ovu avanturu. U nedjelju, 28.06.oko 11:30 h, skupljamo se u Zadvarju kod križa i odlazimo uskom cestom do izletišta Radmanove mlinice, udaljenom cca 5 km od Omiša, a koje će za nekoliko sati biti mjesto kraja naše avanture.

Kod restorana ostavljamo automobile i organizator na s minibusom odvozi na startno mjesto odakle počinje riječni dio rafting avanture. Tu izlazimo iz minibusa, a svaki sudionik dobiva pojas za plivanje, kacigu za glavu i veslo. Kada su svi obukli opremu na sebe, skiperi nas  raspoređuju u rafting gumene čamce, daju nam par uputa  i avantura napokon počinje.

Sam početak avanture, rijeka je mirna, pa tako da smo tu dionicu iskoristili za još malo uvježbavanja skiperovih uputa i naravno za razgledavanje prekrasnog krajolika. Rijeka je biserno čista i bez problema se vide ribe, vodene zmije, kornjače i patke. Ubrzo dolazimo  na malo jezero, zastajemo 10-tak minuta, da bi se okupali i rashladili. Na jednom dijelu gdje je rijeka široka i mirna, odvijao se pravi mali „rat“ čamaca, gdje jedni druge zapljuskuj vodom pomoću vesala. Nakon par kratkih brzaca i zastajanja, kupanja... dolazimo do mjesta gdje izlazimo iz čamaca da bi skiperi prebacili prazne rafting čamce preko male brane, i spustiti se niz jako opasni brzac Oblačnik. Ponovo se ukrcavamo u čamce i nastavljamo dalje. Odavde, pa sljedećih nekoliko kilometara počinje najbolji, najbrži i najzanimljiviji dio rafting avanture. Nailazimo na nekoliko atraktivnih brzaca a posebna atrakcija je slap koji izgleda prekrasno. Slap nije velik ali posebna je atrakcija proći kroz njega. Opet dolazimo do mirnijeg dijela puta gdje su kanjoni i prekrasna priroda a prolazimo i kraj  mjesta na kojem je snimljen prizor za poznati američki western film "Winnetou". Ovo mjesto se zove Tisne stine. 

Zadnjih pola sata, naglo se naoblačilo i počela je padati jaka kiša, koja je svakako dala i svoj čar ovoj avanturi.  Nakon tri sata vožnje stižemo i do kraja našeg puta, kod izletišta Radmanove mlinice. Skidamo opremu, ostavljamo u čamce i zajedno sa skiperima iznosimo ih na obalu. 

Svi smo ostali zadivljeni ljepotom rijeke Cetine i njezinog krajolika, a posebno adrenalinom koji izaziva ova rafting  avantura. 

HPD Pločno je još jednom dokazalo da je za lijep provod i ugodno druženje potrebno samo malo volje, a sve ostale stvari same se poklope. 

Tekst: Stipe Crnogorac

Foto: Josip Leventić

images/Rafting_1.JPG

images/Rafting_2.JPG

images/Rafting_3.JPG

images/Rafting_4.JPG

images/Rafting_5.JPG

images/Rafting_6.JPG

images/Rafting_7.JPG

images/Rafting_8.JPG

images/Rafting_9.JPG

images/Rafting_10.JPG

images/Rafting_11.JPG

images/Rafting_12.JPG

images/Rafting_13.JPG

images/Rafting_14.JPG

images/Rafting_15.JPG

images/Rafting_16.JPG

images/Rafting_17.JPG

images/Rafting_18.JPG

images/Rafting_20.JPG

images/Rafting_22.JPG

images/Rafting_23.JPG

images/Rafting_24.JPG

images/Rafting_25.JPG

images/Rafting_26.JPG

images/Rafting_27.JPG

images/Rafting_28.JPG

images/Rafting_29.JPG

images/Rafting_30.JPG

images/Rafting_31.JPG

images/Rafting_32.JPG

images/Rafting_21.JPG

images/Rafting_33.JPG

images/Rafting_34.JPG

 

 

Template Design free joomla templates

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300