AKTIVNOSTI DRUŠTVA

Najava: Opća planinarska škola 2017

Hrvatsko planinarsko društvo PLOČNO organizira drugu po redu opću planinarsku školu koja će omogućiti polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje. Opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara. Polaznici stječu znanja o  kretanju i boravku u planini, opasnosti u planini, upoznavanju sa tehničkom opremom, prvoj pomoći. Također  završena Planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke,  vodičke).

Opširnije...

Bureviti uspon na Veliki Vran

images/Vran_2016_19.JPGIma neka tajna veza, iskonska veza između čovjeka i planine, riječima neopisiva, a ljudima teško razumljiva, pa čak i nama planinarima. Nekad se bojim da će oslabiti ili nestati, ali njen učinak najbolje možemo vidjeti krajem radnog tjedna, kada mnogi dižu pogled prema vrhovima planina i napuštaju svoje tople domove, da bi teškim naporima došli tamo negdje gore, gdje je surova priroda, gdje smo svi isti, mali i beznačajni, jer to je izvrstan način da čovjek osvježi tijelo i duh.

Opširnije...

Uspon na Pločno i Vran sa kolegama iz HPD MIV Varaždin

images/Varazdinci_17.JPGProšlog vikenda u našem kraju su boravili planinari iz 5 planinarskih društava u organizaciji HPD MIV iz Varaždina. Mi, kao njihovi domaćini, smo se trudili da im boravak bude što ugodniji i da ih upoznamo sa ljepotama i znamenitostima PP Blidinje. Tako smo u dva dana ispenjali Pločno i Vran te su još obišli Masnu Luku, nekropolu stećaka i  grob Dive Grabovčeve na Keđžari.

Kakvi su njihovi dojmovi i kako su se proveli pročitajte u njihovi izvješću ispod:

Opširnije...

Uspon na Pločno i Vran sa kolegama iz Karlovca

images/Plocno_2408_10.jpgProšlog vikenda u našem kraju su boravili planinari iz Karlovca, točnije iz planinarskog društva ''Karlovačka zvijezda''. Mi, kao njihovi domaćini, smo se trudili da im boravak bude što ugodniji i da ih upoznamo sa ljepotama i znamenitostima PP Blidinje. Tako smo u dva dana ispenjali Pločno i Vran te smo ih proveli kroz PP Blidinje i pokazali im ljepote ovoga kraja. 

Opširnije...

Pripreme za memorijalni skup planinara u Masnoj Luci

images/PripremeML_33.JPGOvoga vikenda 20 ak naših članova radilo je na pripremi lokacije za skup planinara Masna Luka 2013 koji će se održati naredni vikend 19. - 21. srpnja.

Opširnije...

Potkategorije

park1940300
park2940300
park4940300
park5940300